Kyllingetærte med porre og spinat

En tærte er dejlig nem aftensmad - både børn og voksne kan være med. Tilmed kan du sætte dit helt eget præg på den, det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg er vild med grøntsager, så dem vil jeg gerne have mange af i en tærte. Før har jeg lavet en - hvis jeg selv skal sige det - overdrevet god sweet potato pie. Den kan du prøve næste gang!
Prøv også: Sweet potato pie
Vi plejer gerne at få lidt salat til en tærte, men det skippede vi lige denne gang. Der var masser af grønt i og den mættede godt, så det kunne vi sagtens. Men med lidt salat eller fx coleslaw til rækker den lidt længere.Det skal du bruge, 3-4 pers.


Det har du måske allerede:Sådan gør du
  1. Følg opskriften på tærtedej.
  2. Tænd ovnen på 225 grader.
  3. Klargør porrerne ved at skære top og bund af og flække dem halvvejs ned fra oven. Skyl godt mellem alle lag. Skær dem i skiver.
  4. Kom lidt olie på en pande og svits porreskiverne 3-4 minutter, til de er bløde.
  5. Kom spinat i en skål med låg eller film over og tø det i mikroovn ved høj effekt, det samme med majs og/eller ærter. Har du ingen mikroovn kan du kan svitse det hele sammen med porrerne på panden, til det er tøet. Hæld evt. lidt af væsken fra bagefter.
  6. Spinat, majs, ærter og porrer kommes i en skål.
  7. Bred dejen ud i en tærteform, så den er lige høj over det hele og dækker hele formen. Brug fingrene eller knoerne. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den i 10 minutter.
  8. Skær kyllingebrysterne i små tern og svits dem på panden i lidt olie. Krydr med peber.
  9. Bland de 2 æg, 100 g flødeost og 1/2 dl mælk i skålen med spinat osv. Krydr med salt, peber, spidskommen og oregano - og hvad du ellers har lyst til. Bland til sidst kyllingetern i.
  10. Kom fyldet i formen med den forbagte dej og bag færdig i ca. 35 minutter. Den skal være fast i midten - test med en gaffel.
Enjoy!
Hvad er din favorit når det kommer til tærter? Skriv en kommentar forneden og fortæl mig om det.

Etiketter: , , ,