Butternut squash suppe

Opdatering (26-12-13):

Jeg har efterfølgende fundet ud af, at denne suppe ikke behøver tage så lang tid at lave, så der findes nu en ny og - synes jeg - bedre version af denne opskrift her.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg kan hermed fortælle, at det er noget af et tidskrævende arbejde at være far! Der er ikke tid til meget bloggeri, men det er nu egentlig også fint nok, selvom det bl.a. er bleskift der fylder en del i hverdagen nu. Det er simpelthen så hyggeligt med en lille baby, og virkelig stort! Der sker jo noget nyt næsten hver dag, og hvor er det vildt at følge med i den eksplosive udvikling, der sker!

Nå, men nok om min nye faderrolle for i dag, det skal jo faktisk handle om mad. Lækker mad, endda.En aften sidste år i min madklub fik vi denne suppe, og det har været en af mine yndlingssupper lige siden. En sødlig, cremet oplevelse, som også kan gives et lille spark, hvis man tilføjer noget chili. Her er den dog uden. På en kold efterårsdag er det også så dejligt med en gang lækker suppe. Derudover er arbejdstiden meget kort, selvom den samlede tilberedningstid er lidt lang. Men med den korte arbejdstid er det en meget nem suppe.


Butternut squash
Det skal der bruges
1 butternut squash
1 stort løg
1 creme fine 7%
1 boullionterning - fond du chef kylling eller grøntsag
2-4 dl vand
Salt og friskkværnet peber
Olie
Evt.:
Chili
Bacontern

Nej, nej, nej - vendes omvendt!
Sådan
Butternut squashen skæres i to halve og kerner fjernes. De to halve lægges i et ildfast fad med den overskårne side nedad. På den måde bliver de hurtigere færdige (lærte jeg, da de først blev færdige efter 2,5 timer i ovn med den forkerte side ned - ups). De bages i ovn ved 200 grader, til de er bløde og møre - det skulle gerne tage omkring en time.

Ja ja, det lykkedes nu altså til sidst
Kødet skrabes af skindet med et par skeer, og løget snittes fint. Løget steges blankt i olien, hvorefter butternut-kødet kommes ved og steger lidt med. Herefter hældes der vand ved - et sted mellem 2-4 dl alt efter, hvor tyk suppen skal være. Der kan altid spædes til med vand senere. I med boullionterningen, og lad det koge lidt sammen. Efter et par minutter blendes suppen med stavblender, til den er cremet (eller chunky, hvis man har lyst til det). Herefter koges den igen op med creme fine og smages til med salt, peber og evt. chili. Her kan der fortyndes med vand eller jævnes med fx maizena.

Flot farve, ikke?
Kan serveres med stegte bacontern og et stykke brød. En anden mulighed kunne være sprøde brødcroutoner lavet af en rest tørt brød ristet i olie.

Etiketter: , ,