Jeg elsker brød med en sej, sprød skorpe, så jeg har købt en sprøjteflaske/blomsterforstøver, som jeg har fyldt vand i. Den bruger jeg til at give nogle sprøjt i ovnen inden brødet kommer ind, så der er godt med fugt derinde. Desuden stiller jeg et lille fad med vand derind, så der kommer en dampeffekt. Det gør skorpen mere sej. Og så skal temperaturen være høj, mindst 250 grader. Jeg har læst lidt i bogen Brød med bid i af Richard Bertinet (bogen findes på biblioteket), og han ved altså noget om at bage brød! Så her er der masser af god inspiration at hente.
Alt går langsommere, når man bager med en surdej, så det kræver, at man lige har tid til at komme tilbage til sit bageprojekt en gang imellem. Til gengæld betyder det ikke så meget, om det står og passer sig selv et par timer ekstra, hvis man ikke har tid. Når det tager så lang tid, giver det til gengæld også et langt bedre brød, for dejen har virkelig tid til at udvikle sig og få smag. Efter min mening er det helt klart dét værd.
 |
| Det famøse "bageværktøj". |
16-17 boller (á ca. 100 gram)
50 g rugkerner
100 g blandede kerner/frø (jeg brugte sesamfrø, hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner)
Basisvarer
Til sidst et billede af resultatet. De blev ret så gode, synes jeg, med masser af smag frafuldkornet, og var også nogle, man blev mæt af!