Hej, og velkommen til min spritnye blog. Det er min første af slagsen, og jeg har oprettet den, fordi jeg synes det er en sjov idé at dele meninger om mad på sociale medier. Men til sagen:
Torsdag lavede jeg en gang madpandekager med grøntsags- og tomatfyld. Hertil en salat. Det blev overraskende godt, og et rigtig dejligt, fuldendt måltid.
Tomatsauce
Olie
2 snittede løg
3 pressede fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
Oregano, basilikum, salt og peber
Evt. en sjat Worcestershiresauce

Grøntsagsfyld
Olie
1 aubergine i tern
1/2 squash i tern
200 g champignon i skiver
1 dåse (eller det der svarer til det i tørrede) røde kidneybønner

Revet ost
Pandekager
150 g mel

50-100 g grahamsmel
2-3 æg
3-4 dl mælk
Vand
En sjat øl
Salat
Spinatblade
1 æble i tynde skiver
1 avocado i små tern
1/2 agurk i små tern
Citronsaft, vineddike og olie
Sådan:
Løg og hvidløg svitses i olien i en gryde, og når de er blanke kommes tomatpuré i og svitses med. Til sidst hakkede tomater og krydderier. Det skal simre i minimum en time.
Bland pandekagedejen sammen. Juster mængderne indtil konsistensen er rigtig. Stil den i køleskabet en halv times tid.
Der drysses salt over auberginerne, og de står og trækker lidt. De steges i en stor gryde eller sauterpande. Efter 5-6 minutter kommes squash og champignon ved, og steger videre, indtil det hele er blødt. Hæld tomatsaucen over sammen med bønnerne, og lad det simre lidt.
Samtidig med stegningen bages pandekagerne i olie (afsæt god tid til pandekagebagning).
Grøntsagsblandingen rulles sammen med lidt ost i pandekagerne, og lægges i et ovnfast fad, med revet ost over. Gratiner ved 220 grader i 20 minutter.
Salaten blandes og smages til med citron, eddike og olie.
Så skulle der gerne stå en indbydende tallerken:
Og hvis der er pandekager tilovers, er de gode til madpakken :-)
Etiketter: aftensmad, Rediger, salat, vegetarisk