Rødkålssalat med små kyllingebidder

I sidste uge kom tog mine forældre turen helt fra Jylland til København for at se os og deres barnebarn. Vi havde lovet dem frokost ved deres ankomst, og havde valgt noget let - både let at lave og "let" at spise. De havde så til gengæld noget godt øl med, hvilket jo altid er meget velkomment hos mig!
Min kæreste stod for kyllingen, mens jeg tog mig af salaten. Det hele blev holdt meget simpelt, så forberedelserne gik ret hurtigt. Det er en frokost, der passer fint til en varm dag. Måske vil det falde nogle i øjnene, at der kun er to kyllingbryster til fire personer, men det var rigelig mad til os. Salaten og brødet fylder ret godt, og kyllingen skal egentlig bare give et ekstra, lækkert smagselement.
Jeg kunne have bagt noget brød selv, men valgte den nemme løsning og købte en grovbaguette fra Kvickly Bageren. Det er egentlig noget helt fint brød, de har der, om det så er bake-off eller "hjemme"-bagt.


Det skal du bruge - 4 pers.

2 kyllingefilet , skåret i 8 stykker
4 skiver gedeost, skåret i halve
1 håndfuld salvie
1 håndfuld basilikum
1 fed hvidløg, presset
1 spsk olie
1/2 spsk flydende honning
Skal fra 1 økologisk citron
2 spsk citronsaft
Salt, peber

Omkring 500 g rødkål
2 æbler
30-40 g mandler
1/2 agurk
1 pakke bacon
1-2 spsk olivenolie
1-2 spsk balsamico eller hvidvinseddike

Groft brød som tilbehør, evt. med smør.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader (160 grader varmluft). Bland olie, citronsaft, honning, hvidløg, lidt salt og friskkværnet peber i en skål. Hak salvie og basilikum og bland det i. Skær kyllingebrysterne ud i 4 skiver hver, og læg dem i et ildfast fad. Fordel blandingen over kyllingen og læg en halv skive gedeost på hvert stykke. Steg kyllingen i ovnen omkring 20-22 minutter - den skal være saftig, men selvfølgelig gennemstegt. På denne måde får den ikke stegeflade, men det syntes jeg egentlig ikke gjorde noget.

Snit rødkålen i meget tynde strimler eller hak den fint på en anden måde. Del æblerne i både og skær dem ud i tynde skiver, skær agurk i små tern. Hak mandlerne og stil dem til side.
Steg bacon sprødt på en pande og læg det på fedtsugende papir, for derefter at skære det ud i tern. Alternativt kan der bruges bacon, som i forvejen er skåret i tern. Bland rødkål, æble, agurk, olie og balsamico sammen i en salatskål. Inden servering tilsættes bacon og mandler, og det blandes let sammen.

Server det sammen med brød og gerne et godt glas øl!

Etiketter: , , ,