Pastasalat og gris på spyd

Endnu en gang står der noget nemt på menuen. Det er jo rart at have sådan nogle opskrifter på hånden, når det skal gå lidt hurtigt! Jeg lavede en lidt improviseret pastasalat, som kan varieres rigtig meget. Fx kan der bruges 100 g fuldkornspasta og 80 g linser i stedet for kun fuldkornspasta, og de grøntsager, man måtte have liggende i køleskabet er helt sikkert glimrende. Dressingen var bare lidt olie (citronolie - det kunne dog også være almindelig olivenolie) og lidt hvidvinseddike.


Så fandt jeg et par lækre, økologiske skinkeschnitzler på tilbud i Kvickly, og de blev så til grillspyd. Jeg lavede en marinade til, som fungerede rigtig godt. Grunden til, jeg har tagget indlægget med både "mad på 30 minutter" og "mad på 60 minutter" er, at det tager lidt længere tid, hvis man først laver marinaden på dagen, man serverer måltidet. Man kan i stedet bruge 15 minutter på at lave marinaden dagen før og marinere kødet natten over. Det vil også blive et noget bedre resultat, da smagen kan trænge godt ind i kødet. Men det kan dog også lade sig gøre at lave det hele på samme dag, det tager bare lidt længere tid, da marinaden også skal køle lidt af, inden den bruges.

Det skal du bruge

Marinerede grillspyd, 2 pers.
2 spsk soja
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk brun farin
1-2 cm revet ingefær

2 skinkeschnitzler
5-10 grillspyd

Pastasalat, 2-3 pers. (eller rest til madpakke næste dag)
180 g fuldkornspenne
300 g cherrytomater
4 gulerødder
1 rød peber
1/2 agurk
1/2 squash
1 spsk citronolie
1 spsk hvidvinseddike

Evt. et par skiver godt, groft brød.

Sådan gør du

Gør evt. dette dagen før: bland soja, hvidvinseddike, farin og ingefær sammen i en gryde og giv det et opkog. Køl marinaden af, evt. i et fad, så det går hurtigere, mens kødet skæres ud i store tern. Hæld marinaden over kødet og kom det i en pose, som lukkes godt til. Lad det stå i køleskabet til næste dag eller til det skal bruges.

Man går aldrig helt galt i byen med lidt karamel.
Kog rigelig vand op til pasta, mens cherrytomater skæres ud i kvarte, gulerødderne rives groft, rød peber og agurk skæres i små tern og squash skære i halve både. Kog pastaen 10-12 minutter, til den er al dente. Steg squashtern i en lille smule olivenolie, til de er godt ristede, og køl dem af. Når alt til pastasalaten er klargjort, blandes det sammen med citronolie og hvidvinseddike.

Tag kødet op af posen og gem marinaden. Kom kødet på spyd (det er en god idé at have lagt spyddene i vand i 10 minutter inden) og steg dem ved høj varme på en grillpande, så de bliver brunet af på alle sider. Skru ned på ca. halv varme og hæld den sidste marinade over. Sukkeret i marinaden vil blive til en lækker karamel. Det skal ikke stege for længe, da skinkeschnitzler hurtigt kan blive lidt tørre, og marinaden kan brænde på, omkring 2-3 minutter, men vurder, om de er gennemstegt. Vend spyddene rundt, så der kommer godt med marinade på. Det kunne også laves på grill, men så skal marinaden pensles på.

Serveres evt. med et stykke groft brød til, hvis man er til dét.

Jeg håber, nogle vil få lyst til at lave denne ret, hvis I gør, må I meget gerne skrive en kommentar om, hvad I synes!

Etiketter: , , , ,