Wraps med kalkun, guacamole og friske grøntsager

Nogle gange må det jo godt gå lidt hurtigt med at få maden på bordet, så der er det jo nemt at ty til en løsning som denne. Der er jo nok en grund til, at wraps (eller durum, hvad man nu vil kalde dem) er populære som fastfood. Det er nemt, og indholdet er i en praktisk, spiselig "beholder". Når det så er sagt, er det jo ikke altid den sundeste løsning at gå ned på grillen og hente en durum, så her er det i en lidt mere hjemmelavet version. Maden er dog på bordet indenfor en halv time, så jeg vil stadig klassificere det som fastfood!


Her er, hvad der blev brugt til 2 personer:
Desuden fik vi en guacamole lavet på 2 avocadoer, finthakket rødløg, spidskommen, salt og friskkværnet peber, citronsaft og græsk yoghurt - ikke noget ud over det sædvanlige, men bare lige for at ridse ingredienserne op.

Lige til det sidste kom der også salsa, jalapeños i skiver og lidt græsk yoghurt rørt op med citron, salt og friskkværnet peber på bordet. Så er det også muligt helt at sammensætte sit måltid efter egne præferencer.

Man kunne også sagtens skifte nogle af de ret vandige grøntsager ud med nogle grovere. Fx finthakket hvidkål eller spidskål, gulerødder, squash i stedet for agurk, etc. Så ville måltidet blive sundere og mætte mere.

Kalkunkødet var egentlig et meget dejligt alternativ til kylling, selvom de til forveksling minder ret meget om hinanden. Kalkun er måske lidt grovere i teksturen, men er ret lækkert. Jeg skar kødet i brede strimler og stegte det i olie på en pande ved høj varme sammen med salt og friskkværnet peber og et godt skvæt rød balsamico. Det smagte fantastisk med den lidt syrlige, let karamelliserede balsamico. Jeg vil skyde på stegetiden blev 5-6 minutter, i hvert fald er det vigtigt at kødet ikke får for meget, da jeg synes kalkun nemt kan blive tørt. Det blev det ikke denne gang!

Tortillaerne fik en tur i ovnen efter anvisningen på pakken, men det er vigtigt, at de ikke blive tørre/sprøde, for så kan de ikke rulles. Det nemmeste er derfor at pakke dem ind i stanniol, så det slutter helt tæt. Så slipper dampen ikke ud, og tortillaerne bliver bløde og nemme at rulle. Bare man ikke putter for meget fyld i, ellers kan de ikke rulles :-)

Der er mad nok til to dage i sådan et kalkunbryst - 400 gram til wraps, 500 gram i fryseren til en curry senere på ugen!

Etiketter: , , ,