Bønnesalat med kyllingelår

Vi prøver at klynge os til sommermaden lidt endnu herhjemme, og fik en salat med to slags bønner med tzatziki, brød og kylling til. Endnu en gang var det kæresten, som stod over gryderne og fik lavet en lækker salat. Det tager jo noget tid at få kogt bønner, og forinden da skal de stå i blød i mindst 12 timer.Her blev det hestebønner og røde kidneybønner, der endte i salaten. Sammen med dem var der fintsnittet rødløg, fetaost, cherrytomater, frisk basilikum og mynte, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bønnernes kogetid står normalt på posen/pakken, men de plejer at skulle have et sted mellem 45 og 75 minutter i gryden for at blive helt møre. Desuden er det vigtigt at huske, at iblødsætningsvandet ikke må bruges til kogning, da der er trukket lektiner ud i vandet. Lektiner er giftstoffer, som kan give opkastning, diarré eller mavekramper! Bønnerne skal desuden koges minimum 30 minutter for at denaturere alle lektiner (Justesen, L. et al 2010, 429).

Tzatzikien består - ikke overraskende - af græsk yoghurt, revet, drænet agurk, 1/2 fed hvidløg, salt og friskkværnet peber.
Nu har vi ikke en ovn med hverken varmluft- eller grillfunktion her i huset, det er en gammeldags gasovn, som står i køkkenet. "Kogepladerne" fungerer fint - gas ved man, hvad er - men ovnen er mindre pålidelig. Derfor blev de hele kyllingelår stegt med rosmarin, salt og peber på panden først, og kom derefter i ovnen i en bradepande med rist. De fik ca. 40 minutter ved 200 grader, og på den måde får man sprødt skind. Hvis de ikke bliver stegt først, kan det ikke rigtig lade sig gøre herhjemme.

Brødet var noget, jeg bagte for noget tid siden og havde stoppet i fryseren. Jeg husker ikke helt, hvad det bestod af, men hovedsageligt fuldkorn! Det fik også bare en tur i ovnen, og så var der serveret.

Lækkert måltid på en af årets sidste sommerdage.


Jeg håber, at alle får en god weekend :-)Kilde:

Justesen, L., Uebel, U. & Østergaard, K. (2010): Fødevarer og kvalitet : råvarer og forarbejdning. 2. udg. Nyt Teknisk Forlag: København.

Etiketter: , , ,