Simpel, let ærtesuppe

Når vi nu endelig har fået lidt sommervejr, er det godt at lave et let måltid. Når det tilmed er nemt, lækkert, sundt og hurtigt, bliver det jo næsten ikke bedre. Der skal kun bruges seks hovedingredienser, så det er faktisk også en ret billig suppe!
Det er også en super måde at få et lækkert, nærende måltid efter en lang arbejdsdag, for der skal ikke megen indsats til, før maden står på bordet. Efter ca. en halv time er maden klar.Der skal bruges:

Fremgangsmåde:

Løg og kartofler skæres groft, og løget steges i olien et par minutter i en stor gryde. Kog vand i en elkoger. Tilsæt kartofler og ærter til gryden og steg videre et par minutter. Hæld det kogende vand ved - ca. 1/2 l, hellere for lidt end for meget, der kan altid spædes til senere - der skal også creme fine i. Tilsæt fond du chef og et nip chili efter smag, og få det op og koge. 
Lad det simre i omkring 12 min.

Imens steges bacon sprødt på en pande. Tag en lille skål og kom et par ark køkkenrulle i bunden. Når baconen er stegt færdig, hældes hele indholdet fra panden incl. fedt i skålen. Køkkenrullen suger fedtet op, så det stegte bacon ikke svømmer rundt i det. En anden gevinst er, at fedtet kan blive smidt i skraldespanden i stedet for i afløbet. Fedt/olie er ikke godt at få i spildevandet!

Når suppen har kogt, tages gryden af blusset, og indholdet blendes med en stavblender. Hæld creme fine i og bring til kogepunktet et par minutter. Herefter smages til med salt, friskkværnet peber, chili og citron/vineddike.


Serveres med creme fraiche og bacon, evt. også rugbrødscroutoner eller andet godt brød.

Enjoooyyyyy!

Etiketter: , , ,