Quesadillas med guacamole

En lille tur til Mexico er jo altid rar. Nu ved jeg ikke hvordan man laver en "rigtig" quesadilla, men her er i hvert fald, hvordan min version blev. Den er med lækkert grøntsagsfyld og guacamole som tilbehør. De kunne også serveres med fx salsa eller salat, og fyldet kan også varieres.
Det er en sprød, lækker oplevelse, og er en nem ret at lave. Der skal ikke så meget arbejde til, det meste af tiden går med at stå og stege :-)
Nu nævner jeg i opskriften, at der skal olie til for at gøre tortillas'ene sprøde, men det kan også opnås uden at stege i olie. Fx kan de ristes på en grillpande, så får de også nogle flotte grillstriber. De kan også komme på en rist i ovnen.

Det er desuden nemt at sætte sit eget præg på quesadillas, så bare kom i gang! ;-)

Farverne på billedet er lidt forkerte, men det smagte virkelig godt :-)
Ingredienserne (8 stk, nok til 2-3):


Guacamole (lav evt. dobbelt portion):

Det nemmeste er at bruge to stegepander, så går det hurtigst og nemmest. Begynd med guacamolen: Snit rødløget meget fint, kom avocadokødet i en skål og mos det sammen, fx med en gaffel. Hvidløget presses og blandes i sammen med citronsaft. Stil den i køleskabet indtil servering.

Skær resten af grøntsagerne ud i tern og steg løg og hvidløg i olie ved middel varme. Når løget er blødt, tilsættes resten af grøntsagerne på nær bønner. Skru op for varmen og steg det godt igennem, så det falder sammen. Imens steges det hakkede kyllingekød i lidt olie ved høj varme. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber og sørg for, det hele er gennemstegt. Si vandet fra bønnerne og skyl dem i en si.
Hæld kødet sammen med grøntsager og tilsæt bønner. Varm det hele igennem et par minutter, evt. under låg. Tilsæt til sidst jalapeños og overfør blandingen til en skål. Fjern de rester der måtte være på panderne.
Tag en tortilla og kom lidt ost på den ene side, så noget fyld, og igen noget ost. Sørg for at fordele fyldet ligeligt, så er der nok til alle otte tortillas. Fold den anden side over, og steg i et godt skvæt olie. Den skulle jo gerne blive sprød :-)

Brug begge pander på samme tid og steg quesadillas'ene ved middel varme. Osten skal smelte og fungere som en slags "lim", så de skal gerne ligge et stykke tid på panden. Når det er tid til at vende dem, er det nemmest at bruge en paletkniv til at rejse quesadilla'en op, tage fat i den kolde side og dreje den rundt, så de ligger som på billedet.
Når de er stegt færdige, kan de holdes varme i ovnen på en rist.

Server med guacamole og måske en tequila ;-)


Caliente!

Etiketter: , ,