Friske forårsruller

Forårsruller kender vi jo alle, men disse er noget lidt andet end daloooooon.... De er fyldt med helt friske grøntsager, nudler, kød og sød chilisauce.
Det er nok helt sikkert de sundeste forårsruller, du kan få, og jeg kommer altid til at spise lidt for mange, med ondt i maven til følge :-)
Men så er det godt at tænke på, at det hovedsageligt er friske grøntsager, ens mave er fyldt med!


Når du køber ind til forårsrullerne kan det godt være, du må udenfor supermarkedet, da et par af ingredienserne er lidt specielle. For det første skal der bruges rispapir, hvilket man nok skal i en thai-forretning for at skaffe. Den "model", jeg har lavet er heller ikke 100% autentisk. Dertil skal fx bruges thaibasilikum, mynte og koriander (koriander kan jo dog ikke fordrage). I et thai-supermarked kan alle specialiteter findes.

Her er cirka hvad der kom i mine forårsruller pr. person:Alle grøntsager skæres i ganske tynde strimler, så tynde som muligt. Længden skal gerne holdes under 5 cm. Avocado kan dog godt bare skæres i skiver, da den jo er så blød. Forårsløgene er ret kraftige i smagen, når de er rå, så de kan evt. undværes.

Kyllingen skæres i tynde strimler eller små stykker og steges ved høj varme indtil de er brunet godt. Hvis de er i strimler, er det en god idé at sørge for at stykkerne bliver lige under stegning. Lad kyllingen køle af i en skål.


Nudlerne overhældes med kogende vand og står i 3 minutter, hvorefter vandet sies fra. Skyl evt. hurtigt med koldt vand fra hanen.

Hak en håndfuld peanuts fint og bland dem i chilisaucen.

Dyp - rul
Hav fx et tærtefad med vand stående midt på bordet, og dyp rispapiret heri inden det rulles. Så bliver det lidt elastisk, så det næsten er lidt som madfilm Det er nu, det hele bliver en smule svært. Det er en god idé at rulle forårsrullerne på et skærebræt, så de kan blive ordentligt stramme. Der skal heller ikke fyldes for meget i ad gangen.
Put lidt fyld og chilisauce i den ene ende af papiret, så der er nogle centimeters plads i siderne. Fold siderne ind over fyldet og rul papiret nedefra, så det er stramt. Se et godt eksempel på, hvordan det gøres her. Chilisaucen kan også bruges som dipsauce.

En lidt overfyldt forårsrulle :-)
Man kan enten lave forårsrullerne efterhånden som man spiser (så mærker man måske mætheden lidt bedre ;-) ), eller man kan lave dem på forhånd.

Sød chilisauce med peanuts
Der kan også bruges rejer, svinekød, mange forskellige grøntsager, og det er godt at have noget forskelligt at putte i.

Etiketter: , , ,