Æblekage á la clafoutis

Én gang før har jeg prøvet at lave en clafoutis, hvor det ikke gik så godt. Den blev alt for høj, og blev aldrig rigtig bagt færdig. Den smagte dog meget godt :-)


Denne gang har jeg ændret lidt på opskriften, og man kan nok ikke helt kalde det en clafoutis. Derfor blev det til en æblekage á la clafoutis. Idéen minder om det, men er ikke helt det samme.


Det er faktisk meget simpelt at lave denne kage, og den kræver ikke specielt mange ingredienser, så den er nok nem at trylle frem, hvis man stod og skulle bruge en kage hurtigt. Den kunne garanteret også smage rigtig godt med fx pære i stedet for æble.


Dejen:

Pisk æg, mælk, mel og sukker sammen - det skal ligne en tyk pandekagedej. Kom den ene halvdel af dejen i en anden skål og bland 1 tsk kanel heri.
Lad dejen stå og trække mens resten forberedes.

Øvrigt:

Æblerne skrælles og skæres i både, kernehusene fjernes. Bådene skæres i tynde skiver.
En tærteform smøres med ca. halvdelen af smørret, og der drysses et par teskefulde sukker henover. Sukkeret fordeles over hele formen. Ovenpå lægges æbleskiverne i ét lag. Bland lidt sukker med 1/2 tsk kanel og drys over æblerne. Resten af smørret smuldres ligeledes henover. Læg derefter resten af æbleskiverne ovenpå. 

Hæld dejen med kanel over, så den dækker æblerne. Hæld derefter den sidste del af dejen over, og fordel det jævnt over hele formen. Til sidst sluttes af med endnu et gavmildt drys sukker.

Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Den skal gerne være rigtig svampet og fedtet, da smørret og sukkeret i kagen karamelliserer. Undersøg om den er bagt færdig ved at stikke en kniv i, og se om der hænger dej ved.

Den smager rigtig godt med creme fraiche eller flødeskum til!Etiketter: ,