Nem mandagssuppe

Kan sagtens laves med eller uden kød.


Så er det mandag, og der gider man jo ikke lige stå og slide i køkkenet. Derfor har jeg lavet en suppe på nogle friske grøntsager, med dertilhørende ristet bacon og rugbrødscroutoner. 
Hvis du disponerer din tid rigtigt, kan du lave retten på under 30 minutter.

Friske ingredienser
Suppen kan selvfølgelig laves i uendeligt mange versioner, fx med
-> Også en god måde at få brugt de rester, man skulle ligge inde med.

Her er, hvad jeg har brugt i dag (2-3 pers):

Kartofler og gulerødder skrælles, og løg snittes groft. Løget svitses i olien over medium varme i en stor gryde, mens resten af grøntsagerne skæres i grove stykker, hvorefter de kommes i gryden. Husk at rense porren godt - flæk toppen og skyl den mellem alle lagene, der kan gemme sig rigtig meget sand/jord i en porre.

Fortsæt med at svitse et par minutter, og skyl linserne imens. Husk at kigge linserne efter for sten, de kan forekomme (jeg fandt en sten i linserne i dag). Kom linserne i gryden sammen med vand, indtil det hele næsten er dækket. Put ikke for meget vand i, der kan altid spædes op senere.
Lad suppen småkoge i 15 minutter under låg.

Herefter blendes suppen med en stavblender, indtil den er glat. Hvis man vil have lidt "chunks", så blend den mindre. Blend til sidst Philadelphia med. Sæt den tilbage på varmen, og giv den et opkog. Spæd op med vand, indtil konsistensen er rigtig; overfladen af suppen skal "glatte sig ud", når du tager noget af suppen op med grydeskeen og hælder den tilbage igen. 
Smag til med salt, friskkværnet peber, worcestershire sauce, engelsk sauce, citron og tørret chili. Lad den stå på varmen over lavt blus, mens tilbehøret laves:


Rist bacon på en tør pande. Put noget køkkenrulle i en skål og hæld den færdigristede bacon heri. Hæld aldrig stegefedt i vasken - det forurener vandmiljøet. Ved at hælde det over køkkenrulle, suges fedtet op, og køkkenrullen kan smides i skraldespanden.
Rist rugbrødstern i 1 spsk smør og 1 spsk olie med et godt vrid salt fra kværnen. 

Server med croutoner og bacon på toppen.

Etiketter: , , , , ,